У Криму українського активіста Володимира Балуха відвезли з «суду» в лікарню

Новини
Володимир Балух Фото: RFE/RL

Політичного в`язня Володимира Балуха, якого в окупованому Криму повторно судять за фальсифікованим звинуваченням у зберіганні боєприпасів, відвезли із залу “суду” до лікарні.

10 листопада Володимиру Балуху стало зле на засіданні “Роздольненського райсуду”, йому викликали “швидку допомогу”, передає Центр журналістських розслідувань.

Лікарі зробили Балуху знеболюючий укол, “прокурор” наполіг на відправці підсудного до лікарні. Активіста відвезли в центральну районну лікарню Роздольненського району

“Балух вже 11 місяців перебуває під вартою, незважаючи на те, що відповідно до статті 255 КПК Росії, особа по  злочину середньої тяжкості не може утримуватися під вартою більше 6 місяців. Відповідно, він підлягає звільненню, або стосовно нього має бути обрана інший, більш м’який запобіжний захід”, – сказала адвокатка Ольга Дінзе, пише Крим.Реаліі.

“Наразі стан його здоров’я в значній мірі погіршився, в тому числі, через умови утримання. Він відчуває сильні болі в області спини. У зв’язку з цим у нього є порушення рухової активності. Належна медична допомога йому не надається”, – повідомила адвокатка.

“Відповідно, захист має намір звернутися з клопотанням до суду про зміну Балуху запобіжного заходу на менш суворий, не пов’язаний із ув’язненням під варту”, – сказала адвокат.

Напередодні Балуху продовжили термін арешту, таким чином, він залишиться під вартою до 16 січня 2018 року.

Нагадаємо, адвокати Володимира Балуха сподіваються на винесення виправдувального вироку в ході повторного розгляду його кримінальної справи «судом» першої інстанції. Цьому повинна сприяти об’єктивна оцінка показань, як свідків захисту, так і обвинувачення.