НАБУ почало розслідування у зв’язку з можливістю корупції в НАЗК

Новини
Фото: Facebook НАБУ

НАБУ почало досудове розслідування за фактом можливого скоєння корупційних дій посадовими особами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та інших органів влади.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію НАБУ.

«Детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали досудове розслідування за фактом можливого вчинення службовими особами Національного агентства з питань запобігання корупції, службовими особами інших органів влади та іншими особами у складі організованої групи дій щодо одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднаної з вимаганням такої вигоди за вчинення дій в інтересах вигодонадавача та третіх осіб», – повідомили в Бюро.

Попередня правова кваліфікація – ч.3 ст. 28 ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Як вказали в НАБУ, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 10 листопада.

Як повідомлялося, 14 листопада за участю нардепів в Києві пройшов брифінг, на якому були озвучені факти зловживань і корупції в НАЗК, члени якого покривають зловживання вищих чиновників України.

На брифінгу керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Анна Соломатіна заявила, що перевірки е-декларацій чиновників фальсифікуються і просить антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а главу НАЗК Наталю Корчак відсторонити від виконання обов’язків на час розслідування.