У Криму та Москві продано майно Іслямова, визнаного в РФ банкрутом

Новини
Ленур Іслямов Фото: Facebook

Майно, що належить одному з координаторів акції по Громадянської блокаді окупованого Криму, власнику медіаходінгу ATR, бізнесменові Ленуру Іслямову, визнаного Арбітражним судом Москви банкрутом, продано на торгах за ціною втричі нижче його оцінки.

Про це повідомляє агентство РІА Новини Крим з посиланням на результати торгів на електронному майданчику з продажу майна боржників, передає Центр журналістських розслідувань.

У листопаді на аукціон були виставлені чотири об’єкта Іслямова: два в Криму – офісне приміщення в центрі Сімферополя і спортивно-оздоровчий центр у Гурзуфі, а також два машиномісця в Москві. Майно спочатку оцінювалися більш ніж в 141,7 млн руб., однак після декількох спроб реалізувати його ціна була знижена, і об’єкти були продані за 51,8 млн руб.

Зокрема, офіс площею 480,3 кв м, розташований на проспекті Кірова, 74а в Сімферополі, був проданий за 16,1 млн руб. при початковій ціні в 29,147 млн. руб. Переможцем торгів визнано Наталію Кускевіч.

Спортивно-оздоровчий центр площею 432,6 кв м, розташований в Гурзуфі на набережній ім. О.С.Пушкіна, 7а, і земельну ділянку під ним площею 1094 кв м. При початковій ціні 105,896 млн. руб був проданий за 32 млн. руб.

«Переможцем торгів з продажу майна боржника за допомогою публічної пропозиції визнається учасник торгів Пурим Костянтин Юрійович, який представив у встановлений термін заявку на участь в торгах, що містить максимальну пропозицію про ціну майна боржника в розмірі 32 006 150,00 рублів (ПДВ не обкладається), яка не нижче початкової ціни продажу майна боржника, встановленої для певного періоду проведення торгів», – повідомляється на електронному майданчику.

Крім того, два розташованих по сусідству машиномісця в Москві на ул.Машкова були реалізовані по 1,861 млн. Ррб. кожне, при заявленій початковій ціні 3,356 млн. руб. за одне. Володарем об’єктів став Мурат Бітоков.

Сам Іслямов заявив в коментарі виданню Крим.Реаліі, що оскаржує дії окупантів в міжнародних судах. «Все, що робить окупаційна влада в Криму, – незаконно», – сказав він.

«Я вже подав всі заяви через прокуратуру АРK на материку в міжнародні суди», – додав бізнесмен.

Банкрутство Іслямова ініціював російський Сбербанк, який подав заяву в арбітраж в січні 2016 року. Банк, якому бізнесмен заборгував 1,2 млрд руб., відразу просив суд визнати боржника банкрутом, минаючи стадію реструктуризації. Однак суд в березні 2016 року ввів реструктуризацію боргів і тільки в липні – реалізацію майна.

Нагадаємо, в червні 2016 року в ефірі телепрограми «Питання національної безпеки» (медіа-проект Центру журналістських розслідувань) Ленур Іслямов повідомив, що отримав український паспорт в 1999 році в Узбекистані, проте всі його підприємства і в Україні, і в Росії він реєстрував як громадянин РФ. Він також заявив, що не має стосунку до мережі магазинів з продажу техніки Apple в окупованому Криму, яка з’явилася замість його мережі iCom, а магазин з такою назвою в Києві йому не належить.