Набрали чинності введені США секторальні санкції проти РФ

Новини
Фото: Коллаж © Ridus.ru

Набрали чинності раніше введені Сполученими Штатами санкції проти енергетичного і банківського секторів економіки РФ, які були накладені за її агресію проти України.

Про це повідомляє Управління з питань контролю зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC), передає Центр журналістських розслідувань.

«Зміни стосуються поправок до Директиви 1 і Директиви 2, пов’язаних з Україною та Росією, які були ухвалені 29 вересня 2017 року», – йдеться в оновленій інструкції OFAC.

Директива 1 стосується фінансового сектора економіки Росії, Директива 2 – енергетичного сектора.

У Мінфіні США нагадали, що деякі обмежувальні заходи в поправках до Директив 1 і 2 були визначені із затримкою і набрали чинності 28 листопада 2017 року.

Нові санкції введені згідно з розділом II Закону США про боротьбу з російським впливом в Європі і Євразії від 2017 року, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в кінці вересня 2017 року Мінфін США повідомив про введення нових санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, які були накладені за її агресію проти України. Зокрема, обмежувальні заходи, які набирають чинності з 28 листопада 2017 року, передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, які потрапили під санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній – до 60 днів. Крім того, заборонено продавати нові цінні папери, випущені російськими компаніями.

Під удар нових санкції в першу чергу підпадають такі великі російські банки, як «Сбербанк», «Внешэкономбанк», «Росэксимбанк» і «ВТБ Банк», а також російські енергетичні гіганти, включаючи «Газпром», «Лукойл» і «Транснефть».

31 жовтня 2017 року Управління з контролю за фінансовими активами (OFAC) Мінфіну США заборонило американським громадянам і компаніям брати участь в проектах з видобутку нафти в Росії на глибоководному шельфі та в арктичній зоні РФ. Заборона буде застосовуватися щодо проектів, реалізація яких розпочнеться 29 січня 2018 року або пізніше.