Порошенко підписав закон про вихідний день 25 грудня

Новини
Святкування католицьгого Різдва у ЛьвовіФото: city-adm.lviv.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який встановлює 25 грудня – коли Різдво відзначають католики і протестанти – вихідним, а 2 травня робочим днем.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію офіційного сайту Верховної Ради України.

«29.11.2017 повернуто з підписом від президента», – вказується на сторінці відповідного законопроекту №5496.

Як повідомлялося, 16 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів». Закон визначає, що відтепер не тільки 7 січня – день, коли Різдво відзначають православні віруючі за Юліанським календарем, – але і 25 грудня є святковим і неробочим днем.

Крім того, документ виключає 2 травня (День міжнародної солідарності трудящих) з переліку святкових і неробочих днів. Також в законі 1 травня визначено як День праці, раніше це свято називалося – День міжнародної солідарності трудящих.

21 листопада закон підписав спікер Верховної Ради Андрій Парубій і направив його на затвердження президентові.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Згідно зі статистичними даними Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, за даними звіту про мережу церков і релігійних організацій в Україні станом на 1 січня 2016 року, в країні близько 23 тис. діючих релігійних православних, греко-католицьких і деяких інших християнських громад відзначають Різдво Христове 7 січня за Юліанським календарем.