Контактна група в Мінську домовилася про обмін полоненими на Донбасі

Новини
Фото: Reuters

Тристороння контактна група (ТКГ) з врегулювання ситуації на сході України на переговорах в Мінську, що пройшли 29 листопада, підтвердила готовність сторін провести обмін полоненими на Донбасі.

Про це повідомила на своїй сторінці Facebook прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає Центр журналістських розслідувань.

«Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підтвердила готовність сторін виконати обмін утримуваними особами на засадах вже затверджених списків», – написала Оліфер.

За її словами, учасники ТКГ також домовилися в найкоротші терміни узгодити процедуру і дату обміну, «виходячи з прагнення виконати цей обмін до новорічних і різдвяних свят».

Як повідомлялось, 15 листопада 2017 року президент РФ Володимир Путін по телефону обговорив з ватажками так званих «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким питання обміну полоненими між Україною і бойовиками і вони «підтримали цю ініціативу».

До цього часу процес звільнення заручників був заблокований бойовиками «ДНР» і «ЛНР» вже протягом 14 місяців.

26 листопада радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що Україна готова передати бойовикам 306 осіб, які здійснювали злочини проти територіальної цілісності країни, в обмін на 74 українських заручників, утримуваних на окупованому Донбасі.