Україна критично важлива для відновлення відносин Москви і Вашингтона – посол США в РФ

Новини
Посол США в Росії Джон Хантсман Фото: AP

Врегулювання ситуації в Україні є критично важливим для поліпшення двосторонніх відносин Москви і Вашингтона.

Про це заявив посол США в Росії Джон Хантсман в інтерв’ю російській газеті «Ведомости», передає Центр журналістських розслідувань.

«Ситуація в Україні представляє певні складності, особливо тому, що помітного прогресу тут ми не бачимо … Багато американців дуже уважно стежили за вторгненням на Україну, ця тема постійно була в новинах, і саме в цій проблемі ключ до виходу з-під санкцій , хоча б частково. Україна критично важлива для відновлення наших відносин з Москвою», – сказав Хантсман.

Посол також зазначив, що довіра між країнами «на нулі» не тільки через ситуацію на сході України, а й з-за «втручання у вибори президента США».

Держсекретар США Рекс Тіллерсон 29 листопада заявив, що відносини між Вашингтоном і Москвою не повернуться до нормальних, поки не вирішиться питання з Україною.

Посол США в Росії Джон Хантсман в інтерв’ю російському телеканалу зазначив, що американські і європейські санкції проти РФ можуть бути зняті після рішення українського питання. При цьому одне з головнихе завдань – зупинити насильство на Донбасі.