США збереже санкції поки РФ не поверне Крим Україні – Тіллерсон

Новини

Санкції США щодо РФ будуть діяти до тих пір, поки Москва не поверне контроль над окупованими Кримом Україні і не виведе війська з території Донбасу.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на засіданні ОБСЄ у Відні, передає Центр журналістських розслідувань.

«Зміни, пов’язані з Кримом санкції залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне Крим під повний контроль України», – сказав він.

Також він наголосив на важливості виведення російських військ з Донбасу.

«Що стосується Східної України, то ми підключаємося до наших європейських партнерів у підтримці санкцій до тих пір, поки Росія не виведе свої сили з Донбасу і не буде слідувати Мінським угодами», – додав держсекретар США.

Нагадаємо, в кінці вересня 2017 року Мінфін США повідомив про введення нових санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, які були накладені за її агресію проти України. Зокрема, обмежувальні заходи, які набрали чинності з 28 листопада 2017 року, передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, які потрапили під санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній – до 60 днів. Крім того, заборонено продавати нові цінні папери, випущені російськими компаніями.

Під удар нових санкції в першу чергу підпадають такі великі російські банки, як «Сбербанк», «Внешэкономбанк», «Росэксимбанк» і «ВТБ Банк», а також російські енергетичні гіганти, включаючи «Газпром», «Лукойл» і «Транснефть».