МЗС Великобританії закликав ООН підтримати оновлену резолюцію по Криму

Новини
Генеральна Асамблея ООН Фото: Twitter UKR Mission to UN

МЗС Великобританії звернувся до міжнародного співтовариства із закликом підтримати резолюцію ООН про порушення Росією прав людини в окупованому нею Криму.

Про це йдеться в твіті зовнішньополітичного відомства, передає Центр журналістських розслідувань.

«Росія продовжує незаконну окупацію Криму та порушення прав людей на півострові. Ми закликаємо міжнародне співтовариство діяти і підтримати сьогоднішню резолюцію ООН», – заявляє МЗС.

Повідомлення доповнюється спеціальним віджетом, де говориться, що в 2017 році окупаційна влада провела на півострові 18 політично мотивованих арештів і винесли 11 незаконних вироків.

Також там говориться, що минула резолюція по Криму, прийнята в грудні 2016 року, закликала Росію негайно припинити переслідування кримських татар і звільнити всіх незаконно ув’язнених, включаючи тих, кого вивезли на територію РФ.

«Росія продовжує порушувати міжнародне право», – наголошується в одному з написів, які з’являються.

19 грудня Генеральна асамблея ООН голосуватиме за проект резолюції про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.

Як повідомлялось, 14 листопада третій комітет Генасамблеї ООН підтримав резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)» (A/C.3/72/L.42), ініційовану українською делегацією.

Резолюція, зокрема, закликає Росію повністю та негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Також РФ має вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини стосовно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, та скасувати закони, запроваджені Російською Федерацією в Криму, які дозволяють здійснювати примусове виселення та конфіскувати приватну власність у Криму у порушення норм міжнародного права.