В аеропорту Харкова зустріли звільнених з полону українців (відео)

Новини
Фото: mediaport.ua

В аеропорту Харкова ввечері в середу, 27 грудня, зустріли українців, звільнених з полону бойовиків на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Радіо Свобода.

В аеропорт звільнених українських заручників доставили на військових гелікоптерах. Разом з ними прилетів і президент України, який зустрівся з ними трохи раніше.

Заручників зустріли численні журналісти, представники влади Харківщини, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Фото: mediaport.ua

Після церемонії зустрічі українці пересіли у військово-транспортний літак Іл-76, на якому вирушили до Києва, де їх уже чекають родичі.

За інформацією СБУ, після здійсненого обміну, в полоні бойовиків на Донбасі залишаються 103 українських заручника.

Як повідомлялось, 25 грудня стало відомо, що обмін полоненими на Донбасі відбудеться 27 грудня за формулою «306 на 74». Україна передасть в ОРДЛО 306 громадян, яких дозволяє звільнити українське законодавство, аби звільнити 74 українців з окупованих територій.

За інформацією СБУ, на окупованому Донбасі на момент обміну бойовики так званих «ДНР» і «ЛНР» утримували в полоні 170 громадян України.

27 грудня на лінії розмежування в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське» в районі Горлівки в Донецькій області відбувся обмін полоненими між Україною і бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР». 74 звільнених українця повернулись додому. На окуповані території із заявлених раніше до обміну 306 погодилися повернутися 238 громадян.