Глава МЗС України пообіцяв «дістати» компанії, які торгують з окупованим Кримом

Новини
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін Фото: Reuters

Україна і політичними, і юридичними методами впливатиме на компанії, які не дотримуються режиму санкцій щодо окупованого Криму.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив під час спільної з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем прес-конференції в Києві, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Укрінформ.

«Ми багато зробили для того, щоб російське шахрайство, як у випадку із постачанням турбін Siemens, на території окупованого Криму ніколи повторилася. Я вважаю, що це стало сумним уроком для всього німецького, і не тільки німецького, бізнесу. І зараз є, звичайно, ті компанії, які дозволяють своїм ретейлерам, як, наприклад, Volkswagen або Adidas, Крим зараховувати до території Росії. Ми їх, безумовно, дістанемо, дістанемо не тільки політичними, а й юридичними методами», – наголосив Клімкін.

Міністри закордонних справ ФРН та України Зігмар Габріель і Павло Клімкін

Раніше Служба безпеки України заявила про наміри перевірити інформацію про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в анексованому Криму.

У свою чергу, автоконцерн Volkswagen і всі бренди, що входять у нього, запевняють, що дотримуються чинного режиму санкцій на півострові.

Як повідомлялося, до Криму в обхід санкцій ЄС були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens. Компанія подала позови проти причетних до цього ВАТ «ВО »Технопромекспорт«, ТОВ »ВО «Технопромекспорт» і ТОВ «Сіменс Технології газових турбін» (спільне підприємство Siemens і російської компанії «Силові машини»), проте російський суд їх не задовольнив.