СБУ розслідує можливу роботу в Криму німецьких компаній DHL, Adidas і Puma

Новини
Магазин Adidas в центрі Сімферополя Фото: RFE/RL

Головне управління Служби безпеки України в АРК проводить досудове розслідування у рамках кримінального провадження про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в окупованому Криму в порушення українських і європейських санкцій.

Про це йдеться у відповіді Главка СБУ на запит видання Крим.Реаліі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Повідомляємо, що відомості Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України щодо можливого здійснення господарської діяльності з продажу на тимчасово окупованій території АР Крим німецькими компаніями «DHL Express», «Adidas», «Puma» долучені до матеріалів кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснює слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим. Наразі тривають слідчі дії», – йдеться в документі.

В ГУ СБУ додали, що деталі досудового розслідування не розголошуються на підставі вимог ст.222 КК України (неприпустимість розголошення відомостей досудового розслідування).

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року у МінТОТ заявили про виявлення фактів здійснення діяльності на території окупованого Криму німецьких компаній DHL Express, Adidas AG, Puma SE в обхід західних санкцій. Міністерство, в якості підтвердження своєї інформації, вказало адреси магазинів і представництв перерахованих компаній на півострові.

В листопады 2017 року міжнародна логістична компанія DHL, що базується в німецькому Бонні, відреагувала на появу інформації щодо своєї діяльності в окупованому Криму, відзначивши, що не порушує режим санкцій ЄС.