У Криму захист оскаржив запобіжний захід Балуху, якого утримують в СІЗО

Новини
Адвокат Ольга Динзє Фото: Youtube Крым Реалии

В окупованому Криму сторона захисту оскаржила призначений «судом» запобіжний захід у відношенні засудженого українського активіста Володимира Балуха, який утримується в СІЗО Сімферополя. Однак «Верховний суд Криму» ще не розглянув скаргу адвоката.

Про це повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзє виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Даний запобіжний захід може бути і скасовано, ніяких підстав для обрання йому даного запобіжного заходу у суду не було. У другій справі йому також може бути обрано запобіжний захід. Відповідно, його нікуди не відправлять. Поки матеріали справи закріплені за Роздольненським судом, потім будуть спрямовані до Верховного суду, і по другій справі може бути обрано запобіжний захід, але не обов’язково утримання під вартою», – сказала Дінзє.

За її словами, що стосується другої кримінальної справи щодо Балуха (про «дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства», стаття 321 КК РФ), то на даному етапі матеріали справи повинні бути спрямовані в «прокуратуру» на перевірку та затвердження обвинувального висновку.

«Якщо з’ясується, що весь склад Роздольненського суду вже розглядав кримінальні справи стосовно Балуха, відповідно, справа має бути направлена до іншого суду того самого значення – районного чи вищестоящий. Який це буде суд, складно сказати, але, як мені говорили, це може бути Красноперекопський суд», – додала адвокат.

Як повідомлялось, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив українського активіста Володимира Балуха за звинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів» до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів.

Група активістів в окупованому Криму оголосила про збір фінансової допомоги для родини Володимира Балуха.

МЗС України вимагає від РФ допустити лікарів до Володимира Балуха, який утримується в Сімферопольському СІЗО.

22 січня в Криму активісти Українського культурного центру передали в Сімферопольський СІЗО засудженому українцеві Володимиру Балуху продукти харчування і миючі засоби.

Нагадаємо, 22 серпня 2017 року в Криму проти Володимира Балуха порушили ще одну кримінальну справу нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця. 6 грудня 2017 року Володимиру Балуху окупанти вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч.2 ст.321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Звинувачення висунуто врамках кримінальної справи, порушеної під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя: раніше по цій справі його звинувачували за ст.318 КК РФ (застосування насильства встосовно представника влади).