Затриманий на Донбасі військовий РФ Агєєв засуджений до 10 років ув’язнення

Новини
Screenshot_144-730x380

У Луганській області Новоайдарський суд 25 січня визнав винним у тероризмі і засудив до 10 років позбавлення волі російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва, затриманого українськими військовими в червні 2017 року на Луганщині.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат росіянина Віктор Чевгуз, передає Центр журналістських розслідувань.

«Росіянин Віктор Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі», – написав Чевгуз.

Він додав, що 24 січня у кримінальній справі Агєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати.

Прокуратура інкримінувала Агєєву участь у терористичній організації «ЛНР» і незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї та боєприпасів. За сукупністю злочинів, прокурор просив засудити росіянина Агєєва до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією належного йому майна.

В результаті суд засудив Агєєва до 10 років позбавлення волі.

Адвокат зазначив, що оскаржуватиме вирок. «На наш погляд, з урахуванням пом’якшуючих обставин, покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, є надмірно суворим», – зазначив він.

Як повідомлялось, 24 червня 2017 року українські військові в зоні проведення АТО затримали військовослужбовця-контрактника РФ Віктора Агєєва. Міноборони РФ спростувало інформацію, що Агєєв був військовослужбовцем і заявило, що він дійсно служив у ЗС РФ, але в 2016 році звільнився в запас і на службу по контракту не зараховувався.

В жовтні 2017 року слідчі СБУ направили до суду матеріали кримінального провадження стосовно Віктора Агєєва. Його дії були кваліфіковані за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) КК України.