Екс-заступник Кличко уникнув покарання за підроблений диплом

Новини
Екс-керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко Фото: .kievpravda.com

Шевченківський райсуд Києва звільнив колишнього заступника мера Києва і керівника апарату Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка від кримінальної відповідальності за використання підробленого диплома про освіту.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на рішення, яке суд виніс 28 грудня 2017 року, опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як вказується в матеріалах суду, Бондаренко вирішив підробити диплом бакалавра для подальшого використання, для чого умисно повідомив невстановленої слідством особі свої особисті анкетні дані, які в подальшому були використані «для підробки диплома бакалавра нібито виданого Львівським національним університетом імені Івана Франка 30 червня 2009 року».

При цьому Бондаренко заздалегідь обіцяв придбати підроблений диплом. Таким чином, зазначає слідство, він умисними діями сприяв підробці офіційного документа і скоїв кримінальний злочин, передбачений ч.5 ст.27 (пособництво у вчиненні злочину), ч.1 ст.358 (підробка документів) КК України.

За даними слідства, 16 листопада 2011 року Бондаренко «з метою засвідчення вірності фотокопії з підробленого диплома бакалавра … звернувся до приватного нотаріуса. Приватний нотаріус … будучи введеною в оману … виготовила його фотокопію і запевнила вірність оригіналу».

Проте, прокурор попросив суд звільнити Бондаренка від кримінальної відповідальності «у зв’язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності».

Суд задовольнив клопотання прокурора, звільнив Бондаренка від відповідальності і постановив закрити кримінальне провадження.

Нагадаємо, у травні 2017 року журналісти програми «Схеми» повідомили, що заступник міського голови Києва, керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра Львівського національного університету імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в Київському національному університеті ім.Тараса Шевченка.

31 серпня 2017 року прокуратура Києва повідомила Бондаренко підозру у використанні фальшивого диплома про вищу освіту. В цей же день стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко звільнив Бондаренко з посади, підписавши його заяву про звільнення.