Волкер і Сурков розійшлися в поглядах на український закон про реінтеграцію Донбасу

Новини
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков Фотоколлаж: censor.net.ua

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков в ході зустрічі в Дубаї розійшлися в поглядах на український закон про реінтеграцію Донбасу.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс із посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ключовим питанням став закон реінтеграції Донбасу. Однак сторони як і раніше демонструють різні підходи в цьому питанні. Домогтися єдиного погляду поки не вдалося», – сказало джерело.

За його словами, конкретних рішень за підсумками зустрічі не прийнято, але «сторони домовилися продовжити діалог».

Раніше в Кремлі закликали не чекати результатів від зустрічі Волкера і Суркова.

«Це «звіряння годинників», робочий процес», по ситуації на південному сході України, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков журналістам, відповідаючи на питання, що чекають в Кремлі від зустрічі.

Як повідомлялось, 18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Документ визначає Росію як державу-агресора і вводить поняття російської окупаційної адміністрації в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 21 серпня 2017 року у Мінську Волкер і Сурков провели першу зустріч.

13 листопада 2017 року Сербії відбулася друга зустріч Волкера і Суркова. За її підсумками посольство США в РФ повідомило, що США і Росія мають різні концепції шляхів досягнення миру на Донбасі.