У Ростові перенесли засідання суду по ялтинському «справі Хізб ут-Тахрір»

Новини
Фото: ovs.skav.sudrf.ru

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону переніс засідання у ялтинському «справі Хізб ут-Тахрір» на 14 лютого.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Радіо Свобода.

За його інформацією, суд переніс засідання через неявку адвоката Оксани Железняк.

Як повідомили напередодні російські інформагентства, «суд приступає до розгляду по суті кримінальної «справи» щодо шести кримчан, звинувачених у причетності до діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в Росії і окупованому Криму».

Раніше російський військовий суд розглядав ялтинська «справа Хізб ут-Тахрір» на виїзних засіданнях в Сімферополі, після чого заарештованих кримчан етапували в Ростов-на-Дону.

24 січня в Північно-Кавказькому військовому окружному суді почалося попереднє судове засідання щодо шести фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Фігуранти ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Арсен Джеппаров і Рефат Алімов знаходяться під вартою після того, як їх заарештували в Краснокам’янці 18 квітня 2016 року. Перших чотирьох обвинувачених «справи» заарештували 11 лютого 2016 року.

Серед них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеин Куку, алуштінец Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Инвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.