Суд в Херсоні заарештував на місяць колишнього «заступника міністра спорту» Криму Камалова

Новини
Колишній «заступник міністра спорту Республіки Крим» Фарух Камалов Фото: crimea-kudo.ru

Херсонський міський суд заарештував колишнього «заступника міністра спорту» Криму Фаруха Камалова, якого СБУ затримала напередодні в пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з Кримом.

Про це повідомив заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Незважаючи на те, що сьогодні вихідний день ми продовжуємо працювати, зокрема тільки що Херсонській міський суд задовольнив клопотання прокуратури АР Крим та обрав колишньому «заступнику міністра спорту» у псевдо уряді Аксьонова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, якому до цього було повідомлено про підозру у державній зраді. Працюємо далі…!», – написав Удовиченко.

Раніше прокуратурою АРК було оголошено про підозру Камалову в державній зраді (ч.1 ст.111 КК України).

У ніч на 2 лютого 2018 року при проведенні розшукових заходів на КПВВ «Каланчак» оперативними співробітниками главку СБУ в АРК був затриманий колишній “заступник міністра спорту” окупованого Криму Фарух Камалов. Як повідомляє СБУ, оперативники спецслужби отримали інформацію, що він планує виїхати з Криму в Херсонську область для вирішення особистих питань. Речниця СБУ Олена Гітлянська на сторінці в соцмережі уточнила, що Камалов їхав за українським біометричним паспортом. 

Фарух Камалов, будучи громадянином України, з 21 квітня 2015 року по 21 квітня 2016 року займав посаду «заступника міністра спорту Республіки Крим». На сьогодні Камалов входить до складу робочої групи з розробки державної програми  «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ в Республіці Крим», а також займає посаду секретаря та заступника голови з правової роботи регіонального відділення Загальноросійської громадсько-державної організаціїї «Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту России». Ця організація займається допризовною підготовкою молоді, головна її мета – сприяння зміцненню обороноздатності РФ.

За даними російського держреєстра, Фарух Ісламович Камалов є також засновником ТОВ «Реєстр Кріму», основним видом діяльності якого є архітектурна.