У Криму випустили на свободу після адмінарешту активіста Енвера Кроша

Новини
Енвер Крош Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму з ІТТ Сімферополя випустили на свободу кримськотатарського активіста Енвера Кроша після 10 діб адмінарешту, які йому присудив «Джанкойський районний суд» за нібито публікацію екстремістських матеріалів в соцмережі.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook громадського об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

4 лютого на виході з будівлі ізолятора активіста зустріли близько 60 осіб.

«Суди, які приймають рішення, нам відомі. Тому справедливе рішення суду не повинно бути самоціллю для нас. Самоціллю для нас є збереження нашого народу в єдності … Ми розуміємо, що рішення судів будуть не в нашу користь, але ні в якому разі через це не можна опускати руки», – сказав Крош.

Він подякував усім за підтримку і зазначив, що активісти будуть і надалі продовжувати захищати себе і тих, «хто знаходиться сьогодні в пригніченні, утисках».

Як повідомлялось, 25 січня 2018 року в Криму російські силовики затримали двох кримських татар після обшуку в їхніх помешканнях – Енвера Кроша в Джанкої і Ебазера Іслямова в селі Розливи Нижньогірського району. Обох активістів звинуватили в публікації в інтернеті заборонених матеріалів по ст.20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій). «Суди» винесли покарання активістам: Енвер Крош отримав адмінарешт на 10 діб, Ебазер Іслямов – штраф у розмірі 2 тис. Рублів.

Енвера Кроша російські силовики вже затримували у 2015 році і піддали жорстоким тортурам. Ебазер Іслямов є інвалідом 3 групи.