Затриманий ФСБ в Криму українець виявився брокером з Донецької області – ЗМІ

Новини

Українець Костянтин Давиденко, затриманий в Криму співробітниками ФСБ за шпигунство, є співробітником «Донецького східного брокерського торгового дому» (ПП «ДВБТД»).

Таку інформацію про себе він вказав на особистій сторінці «ВКонтакте», справжність якого виданню Крим.Реаліі підтвердила одна з його знайомих, передає Центр журналістських розслідувань.

Там же зазначено, що він народився 1 липня 1986 року. З жовтня 2014 року Давиденко викладав фотографії, на яких він гуляє з дружиною і дитиною в різних регіонах Криму.

Дружина затриманого Інна Давиденко в 2016 році брала участь в конкурсі на заміщення посади головного спеціаліста фінансового управління міськради Соледара (Донецька область). Про це свідчать подана нею електронна декларація, пише видання.

У документ вписаний її чоловік – Давиденко Костянтин Олександрович, який працює в «Донецьком східному брокерське торговому домі». У декларації йдеться, що йому належать права власності на 1% квартири в Шахтарську та автомобіль Hyndai Accent 2012 випуску.

Згідно з даними українського Єдиного реєстру юридичних осіб, ПП «ДВБТД» належить Давиденко Олександру Івановичу, імовірно батькові Костянтина. Підприємство зареєстроване в Артемівську Донецької області (місто було перейменовано в Бахмут). ПП спеціалізується на посередництві за договорами і цінних паперів, а також іншої допоміжної діяльності у сфері фінансових послуг.

Нагадаємо, в ФСБ РФ повідомили, що затримали в окупованому Сімферополі громадянина України. Порушено кримінальну справу за статтею 276 Кримінального кодексу Росії про шпигунство.