Конфісковане за незаконні заходи до Криму cудно Sky Moon передадуть ВМСУ

Новини
Заместитель военного прокурора Южного региона Украины Роман Мрочко Фото: Youtube Breeze347

Конфісковане українським судом разом з вантажем соди судно «Sky Moon», що незаконно заходило до закритих Україною для міжнародного судноплавства портів окупованого Криму, передадуть ВМСУ.

Про це повідомив телерадіостудії ВМСУ «Бриз» заступник військового прокурора Південного регіону України Роман Мрочко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Планується, що сода буде передаватися для реалізації та поповнення державного бюджету, а судно планується для передачі до Військово-Морських Сил Збройних Сил України», сказав Мрочко.

Він додав, що на членів екіпажу судна «Sky Moon» суди наклали адмінштрафи, які вони вже сплатили. Всім їм заборонено на три роки в’їзд до України.

Капітан судна, громадянин Сирії, оштрафований на 18,5 млн грн, що складає вартість судна і вантажу на його борту.

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року прикордонники затримали на Дунаї вантажне судно Sky Moon під прапором Танзанії, яке всупереч забороні української влади заходило в закриті порти окупованого Криму. На судні перебувало дев’ять членів екіпажу – капітан, громадянин Лівії, і вісім громадян Сирії. Судно перевозило з Севастополя в молдавський порт Джурджулешти вантаж кальцинованої і технічної соди, виробленої на Кримському содовому заводі українського олігарха Дмитра Фірташа.

29 грудня о Києві був затриманий власник судна Sky Moon, громадянин Молдови Сергій Нерух, який запропонував військовому прокурору Південного регіону України 75 тис. Доларів хабара за зняття арешту з судна і його вантажу.

15 березня 2017 року Малиновський районний суд Одеси ухвалив конфіскувати затримане прикордонниками на Дунаї Танзанійський судно Sky Moon разом з вантажем.