Нинішніх міжнародних санкцій недостатньо для деокупаціі Криму – Чубаров

Новини
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Фото: investigator.org.ua

Міжнародних санкцій недостатньо для деокупаціі Криму.

Про це заявив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в рамках міжнародного форуму «Захоплений півострів: 4 роки опору», повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

«Санкцій, які сьогодні введені відносно Росії, недостатньо, щоб зупинити російську агресію проти України. Тому ми бачимо одну з основних завдань, точніше прохань, до міжнародних урядам – ​​посилення системного тиску на Росію », – сказав Чубаров.

У Києві 26 лютого минає четвертий міжнародний форум «Захоплений півострів: чотири роки опору».

В Україні і в усьому світі 26 лютого проводяться акції, дискусії, форуми, мітинги, ходи на підтримку кримчан і територіальної цілісності країни.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксенов.

27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцямибез розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропрот.

16 березня в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум«, за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито роголосували за приєднання Криму до Росії.