ЄС продовжив санкції проти «сім’ї» Януковича, крім Олени Лукаш і Сергія Клюєва

Новини
Штаб-квартира Ради Європи в Страсбурзі, Франція Фото: ria.ru

Рада Європейського союзу в понеділок, 5 березня, продовжила санкції проти екс-президента України Віктора Януковича і його оточення. При цьому з списку санкцій виключені екс-міністр юстиції України Олена Лукаш і біглий нардеп Сергій Клюєв.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію офіційного сайту Ради ЄС.

«5 березня 2018 року Рада ЄС продовжила до 6 березня 2019 року дію заморожування активів проти 13 осіб, які вважаються відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України», – йдеться в повідомленні.

У той же час відзначається, що обмежувальні заходи відносно двох осіб не були розширені.

28 лютого 2018 року брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що посли ЄС виключили з списку санкцій ЄС колишнього міністра юстиції України часів президентства Януковича Олену Лукаш і нардепа Сергія Клюєва.

Після виключення з санкційного списку Лукаш і С.Клюева в ньому, крім Віктора Януковича, залишаються: Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Андрій Клюєв, Віктор Ратушняк, Олександр Янукович, Артем Пшонка, Микола Азаров, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Олександр Клименко і Едуард Ставицький.

Як повідомлялося, санкції ЄС щодо екс-президента Віктора Януковича і його оточення були введені в березні 2014 року і продовжувалися в березні 2015 року, березні 2016 року і березні 2017 року.