У Криму «суд» заарештував активіста Мемедемінова на два місяці

Новини
Наріман Мемедемінов Фото: Facebook Nariman Memedeminov

В окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя в п’ятницю, 23 березня, обрав запобіжний захід у вигляді арешту до 16 травня затриманому 22 березня кримськотатарському активісту, громадському журналісту Наріману Мемедемінову, якого ФСБ звинувачує в нібито публічних закликах до терористичної діяльності.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат активіста Еміль Курбедінов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Наріман Мемедемінов за клопотанням ФСБ заарештований до 16 травня 2018 р.», – написав Курбедінов.

У свою чергу, як повідомляє у Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», рішення про запобіжний захід виніс «суддя» Бєлоусов М.Н.

За інформацією активістів, на засідання «суду» пустили тільки дружину і близького родича Мемедімінова.

Як повідомлялось, 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.