Засуджений в Криму фігурант «справи диверсантів» Редван Сулейманов вийшов на свободу

Крим

Засуджений в окупованому Криму фігурант «справи диверсантів» Редван Сулейманов, якого звинуватили в нібито неправдивому повідомленні про мінування транспортних об’єктів на півострові, вийшов на свободу.

Про це повідомляє видання Крим.Реалії, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сулейманов відбував покарання в колонії загального режиму на території Кіровської області Росії, і найближчим часом має намір повернутися до Криму», – пише видання.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 7 серпня 2016 року ФСБ заявила про те, що «кордон» між Кримом і материковою Україною нібито двічі прорвали українські диверсійно-розвідувальні групи. Як доказ, ФСБ було продемонстровано відео з зізнаннями затриманих «диверсантів» – водія АТП Запорізької АЕС Євгена Панова і будівельника з Євпаторії Андрія Захтея.

12 серпня стало відомо про третього затриманого ФСБ «диверсанта» – Редвана Сулейманова. При цьому голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Сулейманов був затриманий в Криму за три тижні до подій у адмінграніци.

Кримська правозахисна група дізналася ім’я четвертого фігуранта, затриманого в серпні у справі «українських диверсантів» – це харків’янин Володимир Прісич.

6 квітня 2017 року «Желєзнодорожний райсуд» Сімферополя почав розглядати по суті кримінальну справу щодо Редвана Сулейманова. При цьому він визнав провину в неправдивому повідомленні про мінування транспортних об’єктів в Криму, але не погодився з пред’явленим йому обвинуваченням у заподіянні великої шкоди.

В ході судового засідання «прокуратура» зняла частину обвинуваченнь проти Сулейманова.

10 серпня 2017 року «Залізничний райсуд» Сімферополя засудив Редван Сулейманова до 1 року і 8 місяців позбавлення волі в колонії загального режиму, а також зобов’язав виплатити понад 3,5 млн рублів «шкоди». 9 жовтня «Верховний суд Криму» залишив без змін вирок Сулейманову.