Окупанти планують навесні призвати до Збройних сил Росії 2300 кримчан

Крим

В окупованому Криму в рамках весняного призову планують призвати до лав Збройних сил РФ 2300 жителів півострова.

Про це повідомив «заступник голови Ради міністрів Криму» Ігор Михайличенко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію сайту «кримського уряду».

«В рамках призовної кампанії 2018 року 2300 кримчан відправляться служити в Збройні Сили Російської Федерації», – сказав Михайличенко в ході засідання «призовної комісії Республіки Крим».

За його словами, Крим зайняв четверте місце «серед 15 суб’єктів РФ Південного військового округу за чисельністю завдань на призов громадян до лав Збройних Сил Росії».

Михайличенко нагадав, що нинішня призовна кампанія до Збройних Сил РФ вже сьома за рахунком в Криму. При цьому, починаючи з весняного призову 2017 року, кримчани проходять військову службу не тільки на території півострова, але і на території материкової Росії.

Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами примушування жителів окупованого Криму до проходження військової служби в армії РФ, надіслання відповідних повісток кримчанам з військових комісаріатів, а також за фактами порушення кримінальних справ чи інше притягнення до відповідальності за відмову від проходження служби в армії РФ.