Понад 600 кримчан призвали служити в армію на території РФ – ЗМІ

Новини
Призовники в окупованому Криму Фото: РИА Новости

Понад 600 кримчан відправили служити до військових частин, які розташовані на території РФ.

Про це повідомляє «Кримінформ» з посиланням на прес-службу Південного військового округу Міноборони РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Військовими комісаріатами Республіки Крим і Севастополя до військових частин, що дислокуються за межами півострова, направлено понад 600 осіб. У тому числі більше половини з них – в війська ЮВО», – цитує ЗМІ відомості російських силовиків.

Міноборони Росії відзначило, що всього в окупованому Криму в російську армію призвали 2,4 тисячі осіб.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами примушування до проходження військової служби в армії РФ, надіслання відповідних повісток жителям з військових комісаріатів, а також за фактами порушення кримінальних справ чи інше притягнення до відповідальності за відмову від проходження служби в армії РФ.

За три роки окупації Криму в російську армію закликали близько 10 тисяч кримчан.

Раніше МЗС України зажадав від Росії скасувати призов на військову службу в окупованому Криму, нагадавши, що ухвалена 19 грудня 2016 року резолюція Генасамблеї ООН про порушення Росією прав людини в окупованому Криму, забороняє РФ закликати жителів півострова до лав збройних сил.