У Херсоні намагалися відбити в СБУ затриманого «депутата» окупаційної «міськради» Євпаторії

Влада

У Херсоні у четвер, 5 квітня, біля міськсуду в група невідомих осіб намагалася відбити у співробітників СБУ раніше затриманого на адмінкордоні з окупованим Кримом «депутата» створеної окупантами «Євпаторійської міської ради», активного учасника «самооборони Криму» Сергія Осьмініна.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні в Херсоні групою осіб була зроблена спроба відбити від працівників ГУ СБУ в АРК недавно затриману на КПВВ особу, очевидно, активно залучену до встановлення окупаційної влади в Криму, «депутата» окупаційного органу влади в Євпаторії, щодо якого обирали запобіжний захід у Херсонському суді», – написав Бабин.

При цьому він розкритикував і вказав на неналежні дії правоохоронців під час інциденту.

«З сумом констатуємо відсутність належного рівня координації правоохоронних органів, яке призводить до подібного підняття голови російської п’ятої колони у районах наближених до Криму. Бо піаритися з Києва в соцмережах щодо активних дій ДПС та СБУ на «нулі» – це круто. А забезпечити шляхом координаційних повноважень належну поліцейську та іншу діяльність та супроводження затриманих у м. Херсон – це ж не так круто… Особливі «вітання» херсонській поліції та нацгвардійцям», – додав представник президента в АРК.

Як повідомлялось, співробітники СБУ затримали в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чаплинка» на адмінкордоні з Кримом екс-депутата Євпаторійської міськради, активного учасника так званої «самооборони Криму» Сергыя Осьмініна, який у вересні 2014 року був «обраний» в створену окупантами «міськраду» Євпаторії. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).