Затриманій на КПВВ «Чонгар» кримчанці Одновол -«довіреній особі» Путіна – повідомили про підозру в держзраді

Новини
Затримана Олена Одновол, «довірена особа» В.Путіна на «виборах» президента РФ в Криму Фото: РИА Новости

Кримчанці Олені Одновол, яка була «довіреною особою» Володимира Путіна на незаконних «виборах» президента РФ  у окупованому Криму, повідомлено про підозру у державній зраді (ч.1 ст. 111 УК).

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили в прес-службі прокуратури АРК.

«Затриманій вчора на КПВВ «Чонгар» особі, яка брала участь в організації та проведенні незаконних виборів президента РФ в Криму, повідомлено про підозру у вчиненні державної зради», – повідомила прес-секретар прокуратури Тетяна Тіхочнік.

Нагадаємо, співробітники головного управління СБУ в АРК в понеділок, 23 квітня, затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» кримчанку, яка була «довіреною особою» Володимира Путіна на «виборах» президента РФ.

Сторінка в Instagram Олени, скріншот

Олена Одновол також є співзасновницею Кримської регіональної громадської організації інвалідів «Могучая воля», зареєстрованої у Саках за адресою відомого Спеціалізованого клінічного санаторію ім. Бурденка. 

У прокуратурі нагадали, що відповідно до закону РФ «Про вибори Президента Російської Федерації», збір підписів на підтримку висування кандидата є офіційною і обов’язковою процедурою проведення виборів президента РФ. 

«Таким чином, дана громадянка України, приймаючи участь у офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ, надала сприяння Російській Федерації та неурядовій всеросійській громадській організації «Волонтеры Победы» у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості», – зазначили у відомстві.