Після обшуків в Білогірську силовики вивезли затриманих Веліляєва і Барієва з Криму – Чубаров

Новини
Белогорск, обыски 26 апреля 2018

Затриманих після багатогодинних обшуків в Белогороске 26 квітня кримськотатарських підприємців Ресуля Веліляєва і Алі Бариева вивезли з окупованого Росією Криму, вони знаходяться «під цілодобовим контролем карателів».

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

«Зараз Ресуль Веліляєв і Алі Барієв перебувають під цілодобовим контролем карателів, хоча їх статус ще не позначений. Вони не арештовані і офіційно не затримані, але їх вивезли з Криму. Розумію, що в їх відношенні саме зараз здійснюється безпрецедентний тиск. Чим все це закінчиться, дізнаємося скоро», – написав Чубаров.

Вранці 26 квітня стало відомо, що російські силовики проводять обшуки в магазинах кримської торговельної мережі «Гузель» і фірми «Кримопт» в Білогірську.

Чубаров повідомив, що російські силовики прийшли з обшуками в будинку кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Бариева, Асана Бариева, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також їх дорослих дітей, які проживають окремо.

За даними Чубарова, російські силовики відвезли в управління «Следкома Росії по Криму» Ресуля Веліляєва і Алі Барієва. У той же час раніше затримані Рустам Веліляєв (син Ресуля Веліляєва) і Зера Веліляєва (сестра Ресуля) звільнені.

Як повідомляє «РІА Крим», в управлінні «Следкома Росії по Криму» заявили, що «в даний час у підрозділи немає в провадженні справ щодо бізнесменів або фірм, за адресами яких проводилися обшуки». За даними російського видання «Коммерсант», обшуки проводили співробітники ФСБ за підтримки бійців ОМОНу.

Торгова мережа «Гузель» і фірма «Кримопт» належать великому бізнесмену та меценату Ресулю Веліляєву.