Фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Узеїру Абдулаєву потрібна термінова госпіталізація – дружина

Новини
Узеїр Абдуллаєв Фото: Facebook Осман Арифм

В окупованому Криму утримуваний в СІЗО Сімферополя фігурант так званої «справи Хізб ут-Тахрір» Узеїр Абдуллаєв потребує термінової госпіталізації, щоб йому поставили правильний діагноз.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реаліі розповіла дружина політв’язня Фєра Абдуллаєва, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«На 2 травня ми не знаємо про стан здоров’я Узеїра, тому що у нас немає доступу до нього, ми не можемо з ним зв’язатися. 30 квітня представники Громадської спостережної комісії розповіли, що його перевели в медсанчастину з температурою і набряком ноги. Точного діагнозу немає, і це як раз дуже сильно турбує. На наші запити не відповідають. Можу сказати точно, що це хвороба не одного дня, вона триває вже протягом трьох-чотирьох місяців. Як нам стало відомо, це вже третій спалах … Потрібна термінова госпіталізація, щоб врешті-решт поставити діагноз», – сказала Фєра Абдуллаєва.

Крім того, кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк розповів про стан медсанчастини в СІЗО Сімферополя, де зараз утримують Абдуллаєва.

«Медична служба там знаходиться в жахливому стані. Медкабінет, куди зараз перевели Узеїра Абдуллаєва, це не лікарня, а звичайна камера з наданням мінімальних медичних послуг. Наскільки я знаю, в СІЗО Сімферополя ув’язнені організували її на свої кошти. Ліків не вистачає майже весь час», – сказав журналіст.

Як повідомлялось, в Криму в утримуваного в СІЗО Сімферополя фігуранта сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Узеїра Абдуллаєва різко погіршився стан здоров’я. За інформацією адвоката Джеміля Тємішева, у Абдуллаєва має місце тромбофлебіт вен нижніх і верхніх кінцівок, трофічна поразку гомілки, абсцес гомілки і передпліччя, септицемія. Його стан загрожує відривом тромбу і генералізованим сепсисом.

30 квітня Абдуллаєва змогли відвідати члени Громадської спостережної комісії, після чого його перевели в медсанчастину СІЗО.