РФ посилить з’єднання ППО в Криму комплексами С-400 і «Панцир-С»

Новини
Російський ЗРК С-400 «Тріумф» Фото: topwar.ru

З’єднання ППО Росії, які дислокуються в анексованому Криму, будуть доукомплектовані ЗРК С-400 і ЗРПК «Панцир-С».

Про це повідомив в Ростові-на-Дону командувач військами Південного військового округу РФ Олександр Дворніков, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс.

«З’єднання ППО, дислоковані в Криму, будуть доукомплектовані штатними підрозділами зенітних ракетних комплексів «С-400» і зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир-С»», – сказав Дворніков.

Він зазначив, що в 2017 році на нові і модернізовані зразки озброєння були повністю переозброєні понад 20 з’єднань і військових частин Південного військового округу, до якого входить і анексований Крим.

«Сьогодні вся найсучасніша авіаційна техніка і новітні засоби протиповітряної оборони знаходяться в умілих руках військовослужбовців об’єднання ВПС і ППО. Частини ВПС і ППО, дислоковані в Криму, на 100% забезпечені новітніми зразками озброєння», – додав Дворніков.

Російський ЗРПК «Панцир-С» Фото: militaryrussia.ru

Як повідомлялось, 7 січня 2017 року Російська Федерація розмістила на території окупованого Криму зенітні ракетно-гарматні комплекси «Панцир-С».

У січні 2018 року РФ ромістила в Криму під Севастополем другий дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400 «Тріумф» нібито для «захисту від українських ракет». Коментуючи їх розгортання, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков стверджував, що провокації на «російсько-українському кордоні тривають», тому Росія вживає заходів щодо забезпечення безпеки на анексованому півострові.