В ЄС готують нові санкції щодо РФ через «путінські вибори» в Криму

Новини
Фото: rnw.nl

Комітет постійних представників країн-членів ЄС має намір на засіданні 8 травня розглянути пункт про нові санкційні списки щодо Росії, пов’язані з проведенням російських виборів в окупованому Криму.

Якщо постійні представники країн-членів ЄС узгодять введення нових обмежувальних заходів відносно Росії, їх рішення має схвалити Рада ЄС, передає Центр журналістських розслідувань.

«Обмежувальні заходи щодо дій, які підривають або загрожують територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, – нові списки, рішення та імплементація регламенту», – сказано в порядку денному, опублікованому на сайті Ради ЄС.

Як повідомлялось, 8 листопада 2016 року Євросоюз розширив список осіб і підприємств, щодо яких діють санкції у зв’язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, «депутатами Держдуми РФ», обраними в окупованому Криму.

14 грудня 2017 року лідери країн Євросоюзу в ході саміту ЄС в Брюсселі схвалили продовження ще на півроку санкцій проти Росії, введених за її агресію проти України.

12 березня 2018 року Рада Євросоюзу продовжила індивідуальні санкції щодо 150 осіб та 38 компаній РФ за підрив і загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

19 березня 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі в Брюсселі передав главам МЗС країн-членів Європейського союзу список з понад 140 прізвищ осіб, задіяних в організації та проведенні незаконних «виборів» президента РФ в окупованому Криму, для застосування проти них санкцій.

19 березня 2018 року Європейська служба зовнішньої діяльності заявила, що Євросоюз не визнає проведення Росією «виборів» президента РФ на території Криму, як і його незаконну анексію.