ФСБ збирається залучити Енвера Сейтосманова по «справі Хізб ут-Тахрір» – брат

Новини

ФСБ підозрює затриманого Енвера Сейтосманова в участі в забороненій в РФ організації «Хізб-ут-Тахрір».

Про це активістам «Кримської солідарності» повідомив його брат Ернест Сейтосманов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ернест Сейтосманов тільки що вийшов з відділення. Його брат Енвер досі знаходиться у співробітників ФСБ. За словами Ернеста, Енверу Сейтосманову був зачитаний протокол, згідно з яким йому хочуть поставити статтю 205.5 ч.2 (участь в забороненої в Росії організації «Хізб-ут-Тахрір»). Чекаємо коментаря юриста щодо фактів справи», – йдеться в повідомленні.

Енвер Сейтосманов

Активістам стало відомо, що співробітники ФСБ вивезли матір Сейтосманових в с. Садове, Нижньогірського району, де вона проживає, а також прописаний молодший син Енвер. В її будинку також був проведений обшук. На момент події Гульнара, мама братів Сейтосманових, гостювала у синів в Севастополі.

Нагадаємо, в селі Орлине в Балаклавському районі Севастополя вранці 10 травня пройшли обшуки, після яких затримали двох кримських татар – рідних братів Ернеста і Енвера Сейтосманових. Затримані є двоюрідними братами кримчанина Нурі Примова, засудженого в Росії на 5 років по севастопольської «справі Хізб ут-Тахрір».