У Криму «суд» на місяць продовжив арешт активісту Ісмаїлу Рамазанову

Новини
Ісмаїл Рамазанов у «Сімферопольському районному суді» Фото: Facebook Алексей Ладин

В окупованому Криму «Сімферопольський районний суд» 15 травня продовжив ще на місяць, до 16 червня, арешт активіста Ісмаїлу Рамазанову, якого ФСБ звинувачує в нібито «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і міжрелігійної ненависті».

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат активіста Олексій Ладин, передає Центр журналістських розслідувань.

«Тримання під вартою Ісмаїла Рамазанова продовжено до 16 червня 2018 року. Він тримається і всім передає привіт. Підтримка дуже важлива!», – написав Ладин.

Він також опублікував фото Рамазанова в залі «суду».

У свою чергу журналіст Радио Свобода Антон Наумлюк повідомив, що в ході засідання «суддя» винесла окрему ухвалу слідчій Алісі Глуховій через порушення термінів подачі клопотання в «суд».

«Жодного слідчої дії у справі Рамазанова з моменту його затримання в січні 2018 року проведено не було», – написав Наумлюк в Facebook.

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року в Криму російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар – в селі Новий Мір Сімферопольського району і в місті Старий Крим Кіровського району. У селі Новий Мір силовики рано вранці увірвалися в будинок Рамазанова, вибивши вікна. Вони затримали Ісмаїла Рамазанова, пред’явили звинувачення в пропаганді екстремізму. За словами його батька, в ході обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, також під ліжком були нібито «знайдені» понад 20 патронів.

25 сiчня «Сімферопольський районний суд» заарештував до 23 січня Ісмаїла Рамазанова, якого російські силовики звинувачують у поширенні відомостей, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть. За версією ФСБ, він поширював інформацію за допомогою інтернет-радіо Zello.

16 квітня «Сімферопольський районний суд» продовжив арешт Ісмаїла Рамазанова до 18 травня.