Проект змін до кримського розділу Конституції готовий – Арсен Жумаділов

Новини
Арсен Жумаділов, голова ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень» Фото: investigator.org.ua

Робоча група  з внесення змін до розділу 10 «Автономна Республіка Крим» Конституції України ухвалила остаточний текст проекту, стверджує голова ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень», член робочої групи народу Арсен Жумаділов.

Про це він повідомив в ефірі програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 8 травня 2018 року.

«Станом на 11 травня 2018 року робоча група з внесення змін до розділу 10 Конституції України ухвалила остаточний текст, до якого правки приймалися до сьогодні включно, і я сподіваюсь, що вже 16 травня цей текст буде передано в секретаріат Конституційної комісії, щоб він ініціював скликання власне комісії», – сказав Жумаділов.

Він висловив сподівання, що Конституційна комісія буде скликана вже в травні або на початку червня, і що проект буде розглянуто та підтримано.

За його словами, вже на День Конституції (28 червня – Ред.) президент зможе сказати, що є цілісний, якісний, підтриманий конституційною комісією текст, який він готовий вносити на чергову сесію Верховної Ради України.

За думкою Жумаділова, внесення проекту змін до  розділу 10 «Автономна Республіка Крим» Конституції України відбудеться восени 2018 року.

Нагадаємо, 14 травня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив про готовність внести зміни до Конституції України в частині створення кримськотатарської автономії в Криму. За його ініціативою було створено робочу групу з внесення проекту змін до  розділу 10 «Автономна Республіка Крим» Конституції України.