МЗС України не виключає можливості обміну Вишинського на Сенцова

Новини
Олег Сенцов

Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення з російської в’язниці українського режисера, кримчанина Олега Сенцова.

Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар’яна Беца на брифінгу про оголошення голодування Сенцової, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Zn.Ua.

Зокрема, на питання журналістів про те, чи можливий варіант обміну Сенцова на заарештованого за підозрою в державній зраді керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського, Беца відповіла, що подібний варіант не виключається.

«Все можливо. Я не можу розкривати всіх деталей, тому що якби ми оголошували заздалегідь, то, повірте, і Ахтем Чийгоз, і Ільмі Умеров, мабуть, ще не були б звільнені. Можу сказати одне, що переговорний процес не зупиняється», – сказала Беца.

За її словами, Російська Федерація блокує всі звернення України про доступ до Сенцової. Тільки за останній рік було понад 20 таких звернень.

«Ми кожен день тиснемо на РФ шляхом направлення цих нот, звернень. Також ми ставимо це питання на всіх міжнародних майданчиках – ООН, ОБСЄ», – додала Беца.

Незаконно засуджений на території РФ український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов готовий голодувати до фатального результату, якщо його умови не будуть виконані, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії. 

Керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський Фото: РИА Новости Украина

 

Як повідомлялось, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РІА Новини Україна». Був затриманий його керівник Кирило Вишинський.

Керівник «РІА Новини-Україна», громадянин України Кирило Вишинський отримав від РФ завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше з підтримки так званих «ЛНР/ДНР» на Донбасі, повідомив заступник глави СБУ Віктор Кононенко у вівторок, 15 травня.