МЗС України закликав світ посилити тиск на РФ для звільнення Сенцова

Новини
Олег Сенцов Фото: Facebook Save Oleg Sentsov

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив голодування, перебуваючи у колонії російського міста Лабитнангі.

Про це повідомила речник МЗС Мар’яна Беца, передає Центр журналістських розслідувань.

«Політичний в’язень Сенцов поставив своє життя на карту, щоб звільнити заручників Кремля. Закликаємо партнерів натиснути на Росію, щоб звільнити Сенцова», – написала в Твіттері спікер українського МЗС Мар’яна Беца.

Незаконно засуджений на території РФ український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов готовий голодувати до фатального результату, якщо його умови не будуть виконані, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії. 

Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення Сенцова.

У РФ понад 130 діячів науки і культури виступили з вимогою звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Український політв’язень Олександр Кольченко, який незаконно засуджений в РФ і знаходиться колонії російського міста Копейськ, заявив, що готовий підтримати голодування Олега Сенцова.