Херсонський міськсуд продовжив арешт колишньому «заступнику міністра спорту Криму» Камалову

Новини
Фарух Камалов Фото: most.ks.ua

Херсонський міський суд продовжив термін утримання під вартою до 22 червня колишньому «заступнику міністра спорту Криму» Фаруху Камалову.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Херсонського міського суду.

«С слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д. О. було розглянуто клопотання слідчого СВ Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим про продовження строку тримання під вартою відносно особи, яка займала посаду «заступника міністра спорту Республіки Крим». Ухвалою суду відносно вказаної особи строк тримання під вартою було продовжено до 22.06.2018 року включно», – йдеться в повідомленні.

Камалов підозрюється у тому, що перебуваючи на посаді «заступника міністра спорту Республіки Крим» умисно вчиняв дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України та надавав допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст.111 КК України).

За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Як повідомлялося, 2 лютого 2018 року на КПВВ «Каланчак» співробітники главку СБУ в АРК затримали колишнього «заступника міністра спорту» окупованого Криму Фаруха Камалова. Оперативники отримали інформацію, що він планує виїхати з Криму в Херсонську область для вирішення особистих питань. Прокуратура АРК погодила підготовлене слідчим повідомлення про підозру Камалова в державній зраді (ч.1 ст.111 КК України).

Фарух Камалов, будучи громадянином України, з 21 квітня 2015 року по 21 квітня 2016 року займав посаду «заступника міністра спорту Республіки Крим». На сьогодні Камалов входить до складу робочої групи з розробки державної програми  «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ в Республіці Крим», а також займає посаду секретаря та заступника голови з правової роботи регіонального відділення Загальноросійської громадсько-державної організаціїї «Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту России». Ця організація займається допризовною підготовкою молоді, головна її мета – сприяння зміцненню обороноздатності РФ.

За даними російського держреєстру, Фарух Ісламович Камалов є також засновником ТОВ «Реєстр Кріму», основним видом діяльності якого є архітектурна.