Поліція АРК повідомила про підозру керівнику роти «самооборони» Криму «Самвелу»

Новини
Керівник роти «самооборони Криму» Армен Мартоян («Самвел») Фото: Youtube

Управління Нацполіціі Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомило про підозру одному з керівників «самооборони Криму» Армену Мартояну («Самвел») у викраденні активістів євромайдан Андрія Щекуна і Анатолія Ковальського.

Як повідомляє прес-служба управління поліції, на даний момент Армена Мартояна підозрюють у скоєнні шести злочинів, за вчинення яких йому загрожує до 15 років позбавлення волі, передає Центр журналістських розслідувань.

Раніше Мартояну повідомили про підозру: в заподіянні тілесних ушкоджень депутату Олексію Гончаренко (ч.4. Ст. 296 Кримінального кодексу України); у викраденні і тортурах київського підприємця Геннадія Балашова (ч.2. ст.146 Кримінального кодексу України); у викраденні журналіста Османа Пашаєва (ч. 2. ст.146 Кримінального кодексу України); в створенні і керівництві незаконним збройним формуванням «Самооборона Криму» (ч.5.ст.260 Кримінального кодексу України).

Координатори та учасники руху «євромайдан-Крим» неодноразово скаржилися на тиск на свою адресу. У січні 2014 року поряд з будинками, в яких вони проживали, були раклеени листівки з їх фотографіями і написом «зрадник Криму». Після того, як російські війська почали захоплення Криму лідери місцевого Майдану стали проводити акції за єдину Україну.

9 березня 2014 року члени «самооборони» викрали лідерів протестного руху Андрія Щекуна і Анатолія Ковальського. Вони провели 11 днів у полоні, де, за їхніми словами, піддавалися тортурам.

У жовтні 2017 року підозрюваний у нанесенні тілесних ушкоджень та викрадення громадян України керівник роти «самооборони» Криму Армен Мартоян був оголошений в міжнародний розшук.