Чиновниця Держгеокадастру отримала ділянку у пляжній зоні Азовського узбережжя

Новини
Пляж перед земельною ділянкою Н.Потапкіної, с. Стрілкове Фото investigator.org.ua

У 2018 році Наталія Потапкіна, начальниця управління державного земельного кадастру та картографічного моніторингу ГУ Держгеокадастру у Херсонській області отримала земельну ділянку на Арабатській стрілці за 50 метрів від моря.

Про це в матеріалі «Володарі пляжів Арабатки. Стрілкове» пише Центр журналістських розслідувань.

Ділянку розміром 0,13 га Наталія Потапкіна отримала в селі Стрілкове на Арабатській стрілці. Відстань від ділянки до води трохи більше 50 метрів. В цільовому призначенні вказано, що ділянка надана під будівництво житлового будинку і господарських споруд.

У відповідь на запитання, чи усвідомлює вона, що земельна ділянка знаходиться у межах пляжної зони, де заборонено будівництво житлових будинків, Потапкіна заявила, що «не може свідчити сама проти себе».

Наталія Потапкіна                 фото Facebook Потапкина Наталия 

В той же час, чиновниця визнала, що ділянка належить їй. «Вона відведена відповідно до рішення сільської ради проектом землеустрою», – повідомила Потапкіна.

Нагадаємо, згідно Земельного та Водного кодексів України, вздовж водойм встановлюється пляжна зона шириною не менше ста метрів від урізу води. В межах пляжної зони заборонено будівництво будь-яких споруд окрім крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних.

Раніше Центр журналістських розслідувань писав про базу відпочинку «Десна» на азовському узбережжі с. Стрілкового, яку разом із землею викупила фірма, що належить дружині віце-губернатора Херсонської області Євгена Рищука.