Укроборонпром розслідує, як охороняється територія Харківського бронетанкового заводу, на який пробралися руфери

Новини
Фото: YouTube DIMA TOTAL

Держконцерн «Укроборонпром» проводить розслідування щодо стану охорони периметра танкового складу Харківського бронетанкового заводу, на який пробралися місцеві руфери і зняли відео, яке опублікували в Youtube. Показанні на ньому танки, стверджують у Концерні, є надлишковим майном Міністерства оборони України.

Як передає Центр журналістських розслідувань, про це йдеться в коментарі ГК «Укроборонпром», розміщеному на його сайті.

«Військова техніка, що зафіксована на відео, є надлишковим майном Міністерства оборони України та належить Збройним силам України. Станом на сьогодні угоди між підприємствами Концерну та Міноборони щодо відповідального зберігання цього майна не укладені. Хоча за останні роки «Укроборонпромом» неодноразово вживалися заходи для впорядкування цього питання», – заявили в дежконцерні.

В «Укроборонпромі» також відзначили, що згідно із законодавством, підприємства Концерну не мають повноважень на відповідальне зберігання майна Міноборони та, відповідно, на фінансування витрат на його зберігання.

«Наразі «Укроборонпромом» проводиться розслідування щодо стану охорони периметру підприємства. Про результати буде додатково повідомлено засоби масової інформації», – додали в дежконцерні.

Головне управління Нацполіціі в Харківській області почало досудове розслідування за фактом проникнення руферів на територію танкового складу.

«7 липня 2018 року слідчий відділу спецполіції ГУНП в Харківській області вніс відомості за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.162 (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян) Кримінального кодексу України та розпочав досудове розслідування», – заявили правоохоронці.

Як повідомлялося, в Харкові двоє місцевих руферів безперешкодно проникли на територію танкового складу Харківського бронетанкового заводу, в якому знаходяться 300 списаних і поставлених на зберігання танків, а також 10 нових українських танків Т-64БВ «Булат». Руфери зняли все на відео і розмістили його на своєму акаунті в сервісі YouTube.

Увага, на відео присутня ненормативна лексика.