ТНУ в Києві отримав понад трьох тисяч заяв від абітурієнтів – Казарін

Ректор ТНУ ім. В.І. Вернадського Володимир Казарін Фото: investigator.org.ua

Таврійський університет імені Вернадського, який відновив свою роботу в Києві в лютому 2016 року, на даний момент отримав понад трьох тисяч заяв на вступ до університет, що в 2,5 рази більше, ніж в ході вступної кампанії в 2017 році.

Про це повідомив ректор ТНУ Володимир Казарін виданню Крим.Реалії, передає Центр журналістських розслідувань.

«Якщо в минулому році у нас були 1200 заяв на вступ до університету, то в цьому році, на даний момент, ми переступили бар’єр в три тисячі заяв. Більше, ніж в два рази перевищили показники минулого року», – сказав Казарін.

«Таврійський університет імені Вернадського з моменту його відтворення в Києві виріс з 18 осіб, які першим ешелоном разом зі мною виїхали з Криму, до університету, колектив якого налічує без малого п’ять тисяч осіб. Таке стрімке зростання не було б реальністю, якби мої колеги, які чекали можливості приїхати і отримати роботу в Києві, не приїхали і не почали працювати. Саме цими колективними зусиллями університет відбувся і продовжує розвиватися», – зазначив ректор ТНУ.

Нагадаємо, 26 вересня 2016 року в Києві відбулося урочисте відкриття Таврійського національного університету ім. Вернадського, відродженого після анексії Криму Росією. ТНУ успішно почав навчальний рік 2016-2017 і прийняв на навчання понад 700 студентів, які перевелися з півострова.

В травні 2018 року міністерство освіти і науки України спільно з Фондом «Відкрита політика» розробили «дорожні карти» для абітурієнтів з окупованих Криму і Донбасу, в яких зазначена докладна інформація, як і коли вони можуть вступити в заклади вищої освіти (ЗВО) України.

Прізвища вступників абітурієнтів з окупованого Криму і Донбасу зашифрують в наказах про зарахування в заклади вищої освіти.