У Стрілковому жителі вимагають будувати дорогу по центру села, а не до ділянок чиновників

Новини
Стрелковое
Фото: investigator.org.ua

Жителі Стрілкового на Арабатській стрілці в Генічеському районі вимагають будувати дорогу, на яку виділила 83 млн грн Херсонська облдержадміністрація, по центру села, а не по вулиці Береговій, де в пляжній зоні отримали земельні ділянки чиновники, депутати і податківці.

Як повідомляє видання «Новий візит», ці вимоги були озвучені на сходці жителів села, яка пройшла в неділю, 22 липня, передає Центр журналістських розслідувань.

Люди вимагали, щоб дорогу побудували по Центральній вулиці, а не в стороні від житлової забудови. Оскільки селяни чекали її не одне десятиліття.

Як пише видання, після останніх резонансних публікацій «Нового Візиту» і «Центру журналістських розслідувань», в яких повідомлялося, що ОДА виділила кошти на будівництво дороги по вулиці Береоговій до ділянок чиновників на узбережжі, голова Стрілківської сільської ради Олександр Пономарьов вирішив терміново заручитися підтримкою ручного депутатського корпусу і виконкому.

Вулиця Берегова у с. Стрілкове Фото: investigator.org.ua

Але ці плани порушили самі жителі, які живуть по Центральній вулиці Стрілкового, які зібралися на сходку. До них приєдналися і жителі інших вулиць.

Сходку відвідали Олександр Пономарьов і кілька місцевих депутатів. Люди висловили своє обурення планами з будівництва дороги не там, де вони довгий час чекали.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

«Адже гроші на її будівництво (майже 83 млн гривень) виділяються облдержадміністрацією за проектом, який підготували і профінансували в Стрілківський сільраді. Причому, все було зроблено кулуарно, без відома громади села. Це і викликало невдоволення жителів села Стрілкового», – пише видання.

Крім того, жителі села звернулися до голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва з проханням розібратися в ситуації.

Нагадаємо, Центр журналістських розслідувань в матеріалі ««Царська дорога» для власників пляжів Арабатки» повідомляв, що в той час, як в Стрілковому немає жодної асфальтованої вулиці, з херсонського обласного бюджету виділено 85 млн гривень для будівництва дороги на вулиці, де отримали земельні ділянки чиновники, депутати і податківці. Серед них – голова Генічеської РДА Олександр Воробйов, на дружину якого записаний будинок, побудований в 50 метрах від моря.