Посилення присутності НАТО в Чорному морі пов’язано з нарощування військової потужності РФ в регіоні після анексії Криму

Новини
Командувач Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) Боудевін Бутс Фото: Facebook ВМС ЗС України

Збільшення присутності кораблів НАТО в Чорному морі прямо пов’язане з нарощуванням військової потужності РФ в Чорноморському регіоні після незаконної анексії Криму.

Про це заявив командувач Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) Боудевін Бутс на прес-конференції на борту фрегата королівських ВМС Нідерландів HNLMS De Ruyter в порту Одеси, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

«Ми спостерігаємо нарощування військової потужності Російської Федерації в Чорному морі і значне посилення військової присутності Росії після незаконної анексії Кримського півострова. І це, власне, призвело до прийняття рішення Варшавського саміту НАТО про збільшення нашої присутності в Чорноморському регіоні. Тому коли запитують, чи є зв’язок між частими заходами кораблів НАТО в Чорне море, можемо сказати ствердно: такий зв’язок є », – сказав Бутс.

Разом з тим, командувач з’єднанням SNMG2 заявив, що про розгортання постійних сил НАТО в Чорноморському регіоні йому не відомо.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Як повідомлялось, 23 липня до порту Одеса з візитом прибули кораблі Постійної військово-морської групи НАТО №2 (SNMG2) – фрегат Королівських ВМС Нідерландів «DE RUYTER», фрегат Турецької Республіки «FATIH», фрегат МС Румунії «REGELE FERDINAND», та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2) – допоміжне судно ВМС ФРН «RHEIN», мінний тральщик ВМС Туреччини «ANAMUR» та мінний тральщик МС Румунії «LUPU DINESCU».