У кримських уболівальників «Таврії» виникають проблеми з ФСБ на адмінкордоні з Кримом – Комуняр

Новини
Олег Комуняр, віце-президент федерації футболу Криму Фото: investigator.org.ua

Кримські вболівальники футбольного клубу «Таврія», які виїжджають на матчі на материкову частину України, піддаються тиску з боку ФСБ на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії заявив віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр, коментуючи відвідуваність матчів клубу, який після відродження на материку базується в Бериславі Херсонської області, передає Центр журналістських розслідувань.

«Зараз на адмінкордоні Криму починають дуже сильно тиснути на людей, які їздять, наприклад, на матчі. Якщо ти будеш їхати з символікою «Таврії», тобі як мінімум влаштують двогодинний допит з ФСБшниками. Така проблема є з виїздом кримчан на футбол. З 2014 року пішов такий слух, що люди, які вболівають за «Таврію» – проукраїнські і не сприймають російської окупації, тому на них тиснуть», – розповів Комуняр.

У сезоні 2017/2018 «Таврія» зайняла четвертий рядок в турнірній таблиці.

До окупації Криму Росією сімферопольська «Таврія» грала в Прем’єр-лізі України.

Нагадаємо, після анексії Криму багато кримських футбольні фанатів з руху ультрас, які займали проукраїнську позицію, виїхали з півострова і взяли активну участь в бойових діях в зоні АТО на Донбасі. Навесні 2014 року вони вступали в добровольчі батальйони «Донбас», «Азов», «Золоті ворота», потім багато хто пішов служити до Збройних Сил України. Ті, хто не пішов воювати, активно допомагають своїм хлопцям в армії. На сторінках клубу в соцмережах йде постійний збір коштів для кримських бійців.

Через два роки після анексії Криму футбольний клуб «Таврія» відродився в місті Берислав Херсонської області, тут же була відроджена Федерація футболу Криму. Кримські вболівальники також приїжджають на матчі за участю улюбленої команди.

Як писав Центр журналістських розслідувань в матеріалі «Сімферопольська «Таврія» : життя на материку», в лютому 2017 керівництво Федерації футболу України та УЄФА домовилися про виділення мільйона євро на розвиток футболу в Херсонській області. Частина цих грошей ФФУ планувала витратити на будівництво професійного стадіону в Бериславі, де б могла тренуватися і кримська команда. Пройшов рік, але стадіон в Бериславі так і не був побудований.