Україна передала Туреччині список політв’язнів Кремля – Джемілєв

Новини
Національний лідер кримських татар Мустафа Джемилєв і президент Турції Реджеп Ердоган Фото: qtmm.org

Україна передала Туреччині список усіх політв’язнів Кремля, про який раніше просив турецький президент Реджеп Ердоган аби поговорити про їх можливе звільнення з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це телеканалу Громадське повідомив лідер кримських татар, Уповноважений президента України у справах кримськотатарского народу Мустафа Джемілєв, який з цього приводу спілкувався з Ердоганом, передає Центр журналістських розслідувань.

«Вже передали, але точну дату сказати не можу. Десь тиждень тому це було», – сказав Джемілєв.

За його словами, список українських політв’язнів Кремля передали через українське посольство в Туреччині.

Джемілєв додав, що Ердоган не називав жодних термінів, коли саме він говоритиме з російським президентом Володимиром Путіним щодо звільнення українських політв’язнів.

У липні 2018 року президент Туреччини Реджеп Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва надати йому список українських політв’язнів у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв «говорити з Путіним».

Туреччина вже допомагала Україні в питанні звільнення політв’язнів Кремля. Зокрема, 25 жовтня 2017 року засуджених в окупованому Криму заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Росія видала Туреччині. 26 жовтня вони зустрілися в Анкарі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.