На Донбасі СММ ОБСЄ зафіксувала вже понад 70 порушень «шкільного перемир’я»

Новини
Фото: OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine

На Донбасі спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ з початку поточної доби було зафіксовано понад 70 порушень так званого «шкільного перемир’я», оголошеного з 29 серпня.

Про це заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє місія в мікроблозі Twitter, передає Центр журналістських розслідувань.

«Перший заступник Голови СММ ОБСЄ Хуг: З 00:01 СММ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню. Сторонам необхідно виконати свої підтверджені зобов’язання щодо припинення вогню. Вогонь має припинитися негайно в цілях захисту українців по обидва боки лінії зіткнення», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 22 серпня на останній зустрічі в Мінську Трьохстороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про чергове всеосяжне припинення вогню сторонами конфлікту з 00:01 середи, 29 серпня, приурочене до початку навчального року. «Шкільне перемир’я» стало 16-м з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.