В Україні 3 вересня стартують найбільші навчання за участю іноземних військових

Новини
Фото: mil.gov.ua

В Україні 3 вересня на Яворівському полігоні в Львівській області стартують найбільші сухопутні навчання Збройних сил України за участю підрозділів іноземних держав Rapid Trident-2018 (Стрімкий Тризуб-2018).

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«У понеділок, 03 вересня 2018 року, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область) відбудеться відкриття найбільших в Україні спільних сухопутних навчань підрозділів Збройних Сил України та армійських підрозділів іноземних держав», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 29 січня 2018 року президент Петро Порошенко своїм указом затвердив «План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2018 рік та про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях». Серед запланованих навчань – українсько-американські навчання «Репід Трайдент-2018» (Rapid Trident-2018).