Під санкції США потрапили «ПВК Вагнера» і 33 росіянина – ЗМІ

Новини

Державний секретар США Майк Помпео включив 33 російських чиновника до списку санкцій.

За даними журналістів агентства Reuters, серед чиновників, які потрапили в список, представники сфер оборони та розвідки РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

Російська служба Радіо Свобода повідомляє, що в список, зокрема, включена приватна військова компанія «Вагнера», найманці якої, як стверджується, воювали на сході України і в Сирії. Росія заперечує існування цієї структури. Також повідомляється, що в списку – бізнесмен Євген Пригожин, якого називають головним спонсором ПВК «Вагнера», компанії, підконтрольні Пригожина, в тому числі «Конкорд» і «Агентство интернет-исследований», яке в США звинувачують у втручанні в президентські вибори. У список внесені також організація «Оборонлогистика» і авіаційний завод в Комсомольську-на-Амурі.

У заяві Держдепартаменту йдеться, що рішення прийнято у зв’язку з «шкідливої ​​діяльністю» російських військових і спецслужб в різних країнах світу.

Як повідомлялося, 2 травня 2018 року РНБО ухвалила рішення про введення санкцій на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо. Також запроваджено санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, котрі незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи та членів Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації тощо. Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.

РНБО «забула» ввести санкції проти 40 російських імен та компаній.